I utställningen Natura Dentata möts konst och mode i en mörk omfamning. Anna Scholz (2016) och Lamija Suljevic (2013) deltar med delar ur sina examenskollektioner från Beckmans. ">

Examenskollektioner från Beckmans i vårens utställning på Kulturhuset

I utställningen Natura Dentata möts konst och mode i en mörk omfamning. Anna Scholz (2016) och Lamija Suljevic (2013) deltar med delar ur sina examenskollektioner från Beckmans.

Medverkar gör även Martin Bergström, lektor på Modeprogrammet på Beckmans med ett helt nytt verk.

Hyllade examenskollektioner

Förföriska gläntor fyllda med ond bråd död, vackra former ruvande på förruttnelse. Bär och bakterier. Utställningen Natura Dentata tar sitt avstamp i den hänsynslösa naturen.

För Lamija Suljevic som tog examen från Beckmans 2013 är skogen en skrämmande plats. Det är antingen ett gömställe undan soldaterna, eller en grön grav på glänt. Hennes hyllade examenskollektion från Beckmans, ”Like Snow, White Bird” är handsydd och skapad som ett försoningsarbete med folkmordet i Srebrenica. Läs intervju med Lamija om utställningen i Bon Magazine

Anna Scholz examenskollektion ”Once I Was a Princess” visades för första gången på examensvisningen i maj förra året. I kollektionen tar hon oss med till barnets fantasivärld i vilken den opålitliga kentauren lever. Anna har fått stor uppmärksamhet för sin kollektion och blev bland annat utvald att tävla i Designers Nest på Copenhagen Fashion Week i augusti 2016. Hör henne berätta om sin design den 6 april då hon deltar i ett samtal med Philip Warkander, fil dr i modevetenskap och smyckeskonstnären Märta Matsson på Kulturhuset.

Nytt verk av Beckmanslektor Martin Bergström

Martin Bergström ställer tillsammans med Thomas Klementsson ut ett helt nytt verk specifikt för utställningen. Verket, som består av flera filmer, heter Kaamos, ett finskt ord som handlar om den mörkaste tiden innan det vänder – när polarnatten är som mörkast, innan det blir ljust igen. Filmerna projiceras på väggarna och på golvet i ett av rummen i utställningen.

Utställningen visas i Galleri 3 på Kulturhuset Stadsteatern mellan den 17 mars-18 juni 2017.

Nyheter

Visa mer