Anna Spånberg som gick ut modeprogrammet förra våren tävlar med sin examenskollektion från Beckmans i Habitus Baltija i Riga den 7-8 april.">

Examenskollektion från 2015 i internationell modetävling

Anna Spånberg som gick ut modeprogrammet förra våren tävlar med sin examenskollektion från Beckmans i Habitus Baltija i Riga den 7-8 april.

Internationell modetävling

Habitus Baltija är en internationell tävling för unga modedesigners och hålls i samband med Baltikums största mode- och textilmässa, Baltic Fashion & Textile Riga. Deltagarna bedöms av en internationell jury ledd av Margareta van den Bosch, Creative Advisor och under många år designchef för H&M.

Annas kollektion ”Into the Wilderness” är en samhällskritisk kommentar till staden som norm och en poetisk skildring av hembygden i fjällen. Bilderna är tagna vid Njupeskärs nationalpark där Sveriges högsta vattenfall, 93 m, är beläget. Till sommaren kommer hon också att ställa ut sin kollektion på Skogsmuseet Lomkällan i Norra Dalarna.

Jobb direkt efter examen

Direkt efter examen förra våren fick Anna jobb som designer på Jofama som framförallt är känt för skinnplagg i hög kvalitet.

— Det är ett otroligt roligt och givande arbete med bra chefer och kollegor. Extra kul är det att jag kommer från Dalarna och att företaget ligger i Malung som historiskt sett varit ett skinnmecka. Jag får mycket utrymme och har redan fått vara med på flera inspirationsresor och mässor. Jag jobbar med allt från design till måttlistor, avprovningar, plaggskisser och materialval för säsongerna, berättar Anna.

Nyheter

Visa mer