Examensstudenterna på modeprogrammet fick för första gången möjlighet att ta emot ett stipendium från Lindex för bästa kollektion.">

Disa Gadd fick Lindex nyinstiftade stipendium för Beckmansstudenter

Examensstudenterna på modeprogrammet fick för första gången möjlighet att ta emot ett stipendium från Lindex för bästa kollektion.

Nutida textilhantverk

Vinnare blev Disa Gadd och hennes kollektion Gathers som hämtar inspiration från människans förhållande till naturen och är samtidigt en undersökning i nutida textilhantverk.

–Hantverk är främst mitt arbetssätt, men också en inspirationskälla. Det tar plats i kollektionen i form av virkning, smock och materialtekniker. Här finns över 40 meter smockat siden och en kilometer virkad skinntråd. Utförandet av de material som jag har producerat själv speglar handens roll i projektet och min nutida/framtida tolkning av hur hantverk kan se ut, berättar Disa.

Stipendiemotivering

Lindex motivering lyder ”Vi vill belöna en genomarbetad och nutida kollektion där vi ser att Disas passion för hantverk slår igenom i material, former och detaljer. Hennes mål att få människor att vilja bära och vårda dessa plagg tycker vi att hon lyckats med. Vi ser en designer som har stor potential att belysa viktiga delar som hantverksmässighet och människans relation till naturen i framtiden."

Nyheter

Visa mer