Formstudenten Matilda Beckman och hennes examensprojekt Craft Kiosk får årets stipendium från Designgalleriet.">

Craft Kiosk får Designgalleriets stipendium

Formstudenten Matilda Beckman och hennes examensprojekt Craft Kiosk får årets stipendium från Designgalleriet.

Projekt med relevans i samtiden

Priset delas enligt Designgalleriet ut till den student som har störst relevans i samtiden. Matilda Beckman har i sitt examensprojekt Craft Kiosk skapat en mobil butik med mindre massproduktion och småskalighet i fokus.

–Beckmans har visat att design inte bara handlar om produkter. Craft Kiosk är en spännande lösning och diskussion om hur vi faktiskt ska konsumera och överleva som kreatörer. Craft Kiosk kanske kan få bli sommarens motsvarighet till glassbil i ett område nära dig, säger Stefan Nilsson, grundare av Designgalleriet och som delade ut stipendiet på avslutningen.

Det är andra året som Designgalleriet delar ut ett stipendium till en formstudent vid Beckmans Designhögskola. Priset består av 10.000 kronor, samt coachning av galleristen Stefan Nilsson och en egen utställning på Designgalleriet. Diplomet är utformat av 2015 års vinnare Thomas Lissert.

Designgalleriets motivering

”Beckmans rullande butik är inte bara väl genomförd, men berör också en fråga som är ytterst relevant för 2016: Hur ska konsumtion fungera? Hur ska småskalig produktion nå ut och lyckas entusiasmera? Beckmans designprocess och lösning är intressant och ytterst relevant för 2016. Pop Up-försäljning är inte helt nytt, men ack så viktigt.”

Nyheter

Visa mer