Tredje pris i tävlingen Designers' Nest gick till Sissel Kärneskog som går andra året på modeprogrammet på Beckmans Designhögskola.">

Brons i Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week

Tredje pris i tävlingen Designers' Nest gick till Sissel Kärneskog som går andra året på modeprogrammet på Beckmans Designhögskola.

Debutkollektion i stark konkurrens

Sissel tävlade med sin debutkollektion s.k/86–∞ (forever) som premiärvisades på Beckmans under höstens visning In Flux i november. Kollektionen bedömdes i konkurrens med kollektioner från andra nordiska designhögskolor efter fyra kriterier; kreativitet, innovation, originalitet och potential till kommersiell framgång.

Internationell jury

I juryn ingick Sara Maino, Senior Editor för italienske Vogue och Vogue Talent, Riccardo Baldo, dekan för European Institute of Design, Marisole Pastori, senior konsult hos Eyes on Talent, Ane Lynge-Jorlén, modeforskare, curator och ordförande för Designers’ Nest-juryen samt Hitoshi Tajima, rektor för UEDA College of Fashion.

–Jag blev väldigt överraskad över att få tredje platsen då alla kollektioner var så starka, men jag är ju såklart superglad! Min inställning till att åka var att få en lärorik upplevelse, se hur tävlingen går till och se vad de andra skolorna skapar. Men jag fick vara med om en stämningsfull dag med underbara skapelser, fina människor och en plats i finalen. Jag fick så mycket mer än vad jag hade kunnat förvänta mig, säger Sissel.

Framgångsrik debutkollektion

Sissel Kärneskog blev omtalad redan efter höstens visning på Beckmans, Bon Magazine har till exempel utnämnt henne som en av dem som kommer att förändra världen under 2017. Hennes kollektion är ett självporträtt som tar avstamp i klippdockan för att leka med plaggs identitet och för att undersöka hur heteronormen påverkat henne som person. Genomgående för hennes kollektion är experiment med patchwork och digitaltryck i 3D.

Nyheter

Visa mer