Brickan Elvira en framtida klassiker?

En kurs i småskalig hantverksproduktion på Beckmans blev början på brickan Elvira som nu finns att köpa i butik och som blivit omskriven i pressen.

Beckmansstudent bakom succén

Malin Berglund, sistaårsstudent på Formprogrammet, står bakom den uppmärksammade brickan Elvira.

—Inspirationen till min formgivning kommer ofta från min egen vardag, där små vardagsproblem kan vara början på en ny produkt. I det här fallet inspirerades jag av vardagslyx. Och för mig är vardagslyx att få dra mig länge på morgonen och äta frukost i sängen. Sen vill jag ju gärna ha det där ljuset på brickan men som mest bara står ostadigt och man är rädd att få i sängen. Då tänkte jag att varför inte lösa problemet med en bricka med ljushållare, berättar Malin.

Kurs på Beckmans

Produkten växte fram ur en kurs om hållbar och småskalig hantverksproduktion på Beckmans i våras. Vid kursens slut visades samtliga produkter som klassen tagit fram på butiken Grandpa på Kungsholmen. Malin blev uppmuntrad att utveckla sin bricka vidare och verkligen satsa på att få ut den på marknaden.

—Jag ville förverkliga produkten i min hemstad Örnsköldsvik och på så vis lyfta produktionen i Sveriges småstäder. Nu samarbetar jag med fyra företag där, varav ett är ett dagcenter som aktiverar människor som behöver stöd. De hjälper mig att montera mina klisteretiketter, pappersomslag och silikontassar på brickan. Jag tycker att det känns så bra att få möjlighet att samarbeta med dessa fantastiska människor och bidra till verksamheten. Genom att lägga hela produktionen i min hemstad känner jag att jag verkligen knutit ihop säcken på det sätt jag ville med det här projektet, säger Malin.

Uppmärksammad bricka

Brickan har uppmärksammats i Expressen, SvD, Elle samt bloggar och säljs idag på Designtorget. På Beckmans julmarknad 12-13 december kommer man kunna köpa brickan direkt av Malin.

Nyheter

Visa mer