Beckmansstudenter på Copenhagen Fashion Week

Tre modestudenter från Beckmans tävlar idag om det danska modepriset Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week.

Internationell och dansk jury

Studenternas kollektioner är samarbeten med tre av Sveriges mest välkända modemärken; Filippa K, Ida Sjöstedt och Hope och visades nyligen på Fashion Week i Stockholm. Kollektionerna kommer att bedömas av en handplockad internationell och dansk jury och sker i konkurrens med studenter från andra nordiska designskolor.

Studenternas kollektioner

Studenterna är Isabelle Larsson KnobelFilippa Borenius och Josephine Bergqvist.

För Isabelle Larsson Knobel var målet med sin kollektion ”Customize your skin” att skapa plagg som blir som en andra hud.
—Att tatuera plaggen är ett sätt att skapa din egen identitet och uttrycka din egen personlighet. Det är också ett sätt att förnya garderoben utan att behöva konsumera, säger Isabelle Larsson Knobel. 

"I love being a male model" är Filippa Borenius kollektion som handlar om att ge individen frihet att klä sig som den vill med sin egen kropp, utan regler och begränsningar. 
—Kollektionen består av raka silhuetter till största delen men även oversized. En blandning mellan couture och street. Jag ville jobba med kontraster och använda mig av klassiska koder på ett nytt sätt, ge makt åt individen, berättar Filippa Borenius.

Josephine Bergqvists kollektion ”Hope Faith Love” är inspirerad av naiv konst och konstnärers sätt att använda färg.
—Kollektionen fokuserar på färgkombinationer och hur mönster och bilder kan skapas genom att laserskära skinn och tyg i olika lager. Jag har arbetat med den traditionella klanrutan och gjort en tredimensionell ruta, jag ville att dessa skulle finnas i kontrast till varandra. Min ambition var också att hitta ett nytt sätt att dekonstruera klassiska skräddade plagg med hjälp av ny teknik. Siluetten är ren och enkel för att ge utrymme för de nya materialen. Kollektionen bär på ett happy budskap i en mörk värld, säger Josephine.

Nyheter

Visa mer