Närodlad design  är höstens stora utställning på Svenskt Tenn. Medverkar gör de två tidigare Beckmansstudenterna Tim Karlsson och Benjamin Curtis som båda gick ut formprogrammet i våras.">

Beckmansstudenter i utställning på Svenskt Tenn

Närodlad design  är höstens stora utställning på Svenskt Tenn. Medverkar gör de två tidigare Beckmansstudenterna Tim Karlsson och Benjamin Curtis som båda gick ut formprogrammet i våras.

Vi bjuds in bakom kulisserna

I utställningen tar Svenskt Tenn med sig besökarna bakom kulisserna i fem svenska verkstäder som tillverkar möbler, glas, mattor och tennföremål. Syftet är att visa den värdefulla hantverkskunskap som finns i Sverige, samt hur materialval och tillverkningssätt gör skillnad för både människor och miljö.

Glaskurs på Beckmans

Tim Karlsson och Benjamin Curtis deltar med två glasobjekt, en vas respektive ett tårtfat, som de formgav för ett år sedan i den glaskurs som ges på höstterminen under formprogrammets sista år.

–Jag ställer ut min vas Kontur som är inspirerad av Estrid Erikssons tid innan Svenskt Tenn. Estrid arbetade som teckningslärare vilket jag gestaltat i form av en kontur som markerar vasen. Det tvådimensionella möter det tredimensionella, berättar Tim.

Tillverkade av Reijmyre Glasbruk

Glaskursen på Beckmans är ett samarbete med Svenskt Tenn och vid kursens slut utsågs Tim och Benjamin till 2015-års Svenskt Tenn-stipendiater. Stipendiet innebar att de fick möjlighet att arbeta med produktutveckling av sina objekt tillsammans med Svenskt Tenn. Nu har Tims vas och Benjamins tårtfat tillverkats av Reijmyre Glasbruk och finns till försäljning på Svenskt Tenn i anslutning till utställningen.

Nya stipendiater utses i oktober

Sistaårsstudenterna på formprogrammet håller just nu på med årets upplaga av glaskursen. I början av oktober är det redovisning av studenternas glasobjekt och nya stipendiater utses.

Närodlad design visas på Svenskt Tenn i Stockholm 16 sept – 6 nov.

Nyheter

Visa mer