Beckmansstudenter i Ung Svensk Form 2016

Ung Svensk Form är en utställning som visar 20 av de mest intressanta formgivarna just nu. Flera av dem har gått på Beckmans nyligen och en av dem går sista året på Modeprogrammet. 

Cajsa Wessberg och Annika Lunneskog gick ut Beckmans i våras och är utvalda i utställningen Ung Svensk Form 2016 tillsammans med Josephine Bergqvist som går sista året på Modeprogrammet. Dessutom deltar de tidigare Beckmansstudenterna Daniel Svahn, Therese Hallberg och Julia Schollin. 

Utställning på Stockholm Furniture Fair och ArkDes

Samtliga utvalda projekt visas just nu i en utställning på Stockholm Furniture Fair och går vidare till ArkDes med start 19 februari. Cajsa Wessberg och Annika Lunneskog deltar med sina examensprojekt från Beckmans, Köttdjur respektive examenskollektionen Mistopia. Josephine Bergqvist visar en outfit från kollektionen Multiple Style Tribe.

Köttdjur - ett examensarbete från Beckmans

Köttdjur var ett examensarbete i visuell kommunikation och är pedagogiska produkter som ska lära barn att kött kommer från djur. Juryn föll bland annat för dess bedrägliga vänlighet och skriver: "Pedagogisk undervisningsmaterial i gammal hederlig folkbildartradition. Det fungerar både för köttälskare och kötthatare, men med en vänlighet som är bedräglig."

Mistopia - en examenskollektion från Beckmans

Annika Lunneskogs examenskollektion Mistopia är inspirerad av hur vi ofta måste visa upp en hård och polerad fasad av påtvingad styrka. Juryns motivering: "God hantverkskunskap, materialkännedom och volymtänkande. I ett ogenomträngligt, tungt material har Annika Lunneskog sökt motsatsen: det skulpturala, lätta och transparenta". 

Multiple Style Tribe - en kollektion från en kurs på Beckmans

Josephine Bergqvist har valts ut för sin kollektion Multiple Style Tribe, en kollektion som undersöker sambandet mellan globalisering, kultur och identitet. Delar av kollektionen visades första gången på Beckmansvisningen Sneak Peek. På den digitalt printade jackan som visas i utställningen syns image-bilder av resten av kollektionen. "Ett narcisstiskt självporträtt av selfie-generationen. Ät pizza, titta på tv, stickade kjolen, och gosedjuret får också vara med. Det här är ett mode som inte handlar om hantverk utan om en självklar, estetisk värld som kräver synlighet," skriver juryn i sin motivering. 

Om Ung Svensk Form

Ung Svensk Form är en utmärkelse för ung och nyskapande svensk formgivning. Utmärkelsen delas ut av Föreningen Svensk Form som också producerar utställningen varje år.

Nyheter

Visa mer