Beckmansstudent tolkar klassisk sneaker

50 kreatörer runtom i världen har bjudits in att specialdesigna varsitt par av Tretorns ikoniska Nylite sneakers. En av dem är  Lisa Borg som går sista året på Visuell kommunikation.

–Jag fick ett mail av en person som gillade mina grejer och frågade ifall  jag var intresserad av att vara med och göra ett par skor, berättar Lisa Borg.

Hur skulle du beskriva din sko?

–Jag skulle beskriva min sko lite som en blandning mellan solen och döden. 99% död och 1% sol. Återkommer av någon anledning ofta till döden i mina projekt, kanske för att det är lite provocerande för folk men också för att det nästan känns förbjudet att prata om. Det är något som drabbar oss alla och ändå är så sjukt laddat, berättar Lisa.

Sju av paren är designade av svenska kreatörer

Nylite introducerades från början som en tennissko av Tretorn och bars bland annat av Björn Borg under Wimbledon 1976. Skon växte sig snabbt till en klassiker och för att fira 50-års jubileet har Tretorn bjudit in bland andra André 3000 (känd från bandet Outkast). Från Sverige är förutom Lisa Borg, hip-hopartisten Mwuana, hip-hopduon Sammy & Johnny Bennett, Third Culture Kids, Ollio samt de båda Beckmansalumni Amandah Andersson (2013) och Thomas Gradzki (2008) inbjudna att designa varsitt par.

Nyheter

Visa mer