Beckmansstudent skapar gatukonst

Beckmansstudenten Kitty Schumacher är en av 28 kvinnliga konstnärer som fått möjlighet att sätta sin prägel på ett fasadparti i Stockholm genom gatukonstprojektet ArtMadeThis.

Hon jobbar gärna i stora format och nu kan du se hennes akrylmålning som täcker en hel dörr på Gustavslundsvägen 141 vid Alvik Strand.

–Jag ville göra något som bryter emot vad vi är vana att se på gatan. Bland annat genom att använda tekniker jag utvecklat, när jag målat olja. Jag tror det är viktigt att ta både motiv och teknik till okonventionella platser. Förhoppningsvis väcker det reaktion. Jag vill att mitt hantverk och mina gestaltningar ska tala för sig själva. Berättelsen ligger hos betraktaren, säger Kitty Schumacher.

Om ArtMadeThis

ArtMadeThis är ett urbant konstprojekt där lovande kvinnliga konstnärer får chansen att sätta sin prägel på fasadpartier i Sveriges fyra största städer. Förutom Kitty Schumacher finns även Beckmansalumnis Johanna Burai (2015) och Stephanie Abdallah (2015) representerade. Eftersom kvinnliga konstnärer inte är lika väl representerade på gatukonstscenen som männen, har projektet  som pågått i två år hittills gett 62 kvinnliga konstnärer chansen att sätta sin prägel på stadsmiljöerna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Projektet är ett samarbete mellan kreatören Ali Davoodi och fastighetsbolaget Vasakronan.

Nyheter

Visa mer