Beckmanslektor "Årets blickfång" på Ellegalan

Martin Bergström, lektor på Modeprogrammet, prisades som "Årets blickfång" på Ellegalan 2017. 

Juryns motivering lyder "Poetiskt, abstrakt, organiskt. Virvlade, vindlade och snirklande. Mönstrens absoluta mästare! En multitalang med kreativa superkrafter som med samma självklarhet sätter sin unika prägel på allt från mode till scenkostym och inredningsdesign." 

Det var tredje gången gillt för Martin Bergström som varit nominerad två gånger tidigare. Läs DN:s intervju med honom apropå vinsten.

Nykomlingsstipendium till Beckmansalumnus

Samtidigt fick Parisbaserade märket Johannes Adele, vars ena halva är den tidigare Beckmansstudenten Johannes Leijonberg, H&M:s och Elles nykomlingsstipendium.

Johannes Leijonberg gick ut Modeprogrammet på Beckmans 2012 och har därefter etablerat sig i Paris modevärld. Sedan något år driver han unisex-märket Johannes Adele tillsammans med Adèle Gillardeau. 

– I Sverige är det här det största priset man kan vinna som nykomling, så det känns fantastiskt. Vi har alltid delat samma garderob privat, så Johannes Adele är en fortsättning på det. Vi gör en enda kollektion med plagg och så får kunderna välja vad de vill bära, oavsett om de är man eller kvinna, berättade designduon för Elle. 

Nyheter

Visa mer