Horredmattans jubileumsmatta Stripe är formgiven av formstudenterna Madeleine Nelson och Lisa Jonsson. I augusti presenteras den på Formex-mässan och finns därefter till försäljning.">

Beckmansduo bakom jubileumsmatta

Horredmattans jubileumsmatta Stripe är formgiven av formstudenterna Madeleine Nelson och Lisa Jonsson. I augusti presenteras den på Formex-mässan och finns därefter till försäljning.

Designtävling

I samband med Horredsmattans 60-årsjubileum utlyste företaget en designtävling för studenter. Uppdraget var att formge framtidens klassiska Horredsmatta. Bland alla bidrag som kom in har juryn utsett en vinnare som nu sätts i produktion – mattan Stripe formgiven av Madeleine Nelson och Lisa Jonsson som just gått ut första året på Formprogrammet på Beckmans.

Deras mattdesign är inspirerad av arkitektur och hur en skugga faller från en byggnad.

–Samtidigt ville vi inte vara för bokstavliga i designen, man ska kunna tolka den fritt, säger Madeleine Nelson

Juryns motivering

”En lek med former och perspektiv, i en stilsäker nytolkning av svensk tradition. Både enkel och komplex, med variationsmöjligheter som gör mattan hållbar över tid, vilket är kännetecknande för en klassiker.”

Träffades på Beckmans

Madeleine Nelson och Lisa Jonsson, träffades när de kom in på Formprogrammet förra hösten. Tidigare hade Lisa, uppvuxen i Sundsvall, pluggat både musik och form medan Madeleine, uppvuxen i Stockholm, hade en kandidatexamen i arkitektur från KTH.

Nyheter

Visa mer