Beckmans på Paris Fashion Week

Beckmansalumni visar tillsammans med två nuvarande studenter sina kollektioner under Paris Fashion Week.

Medverkar gör Josephine Bergqvist och Livia Schück som gick ut 2016, Josephine Johnzon och Alecsander Rothschild som gick ut 2017 samt Amanda Borgfors Mészáros och Sissel Kärneskog som båda nu går sista året på modeprogrammet. Kollektionerna kan därför ses som representanter för olika faser i en modedesigners utveckling.

Modevisning på Institut suédois 27/9

På öppningskvällen på Insitut suédois visar Josephine Johnzon och Alecsander Rothschild delar ur sina examenskollektioner. Som med alla examenskollektioner har de genomfört en komplett designprocess och utforskat sin roll som designer, från research till att formulera ett koncept och faktiskt tillverka plaggen som illustrerar vad de vill säga som kreatörer och hur de vill bidra till modescenen. Dessutom lanseras ett nytt modemärke, Rave Review, av alumni Josephine Bergqvist och Livia Schück i samarbete med Form-alumna Veronica Rönn (2016). Rave Review är deras första kollektion efter examen från Beckmans.

Showroom på Ofr. Libraire, galerie, 30/9

På Ofr. Libraire, galerie visas kollektionerna ovan i sin helhet tillsammans med två kollektioner av Amanda Borgfors Mészáros och Sissel Kärneskog. Med materialexperiment som drivkraft har de utforskat nya tillvägagångssätt sätt att arbeta med mode och materialitet.

Om Swedish Fashion Now

Swedish Fashion Now är en ny global plattform som lanseras under Paris Fashion Week SS18 på Institut suédois av Association of Swedish Fashion Brands (ASFB) i samarbete med Svenska insitutet och Visit Sweden. Förutom presentation av våra alumni och studenter deltar ett antal svenska modemärken, bland dem Beckmansalumni Ann-Sofie Back/Back, Anders Haal/Haal, Frida Bard och Patrik Guggenberger/Hope.

Foto: Cornelia Wahlberg
AD: Johanna Lundberg och Agnes Vannerus Lindblom

Nyheter

Visa mer