Beckmansstudenter på Fashion Transformation Day

Beckmansstudenter deltar med utställning och pop up-butik under Fashion Transformation Day som anordnas av H&M Sverige som en del av World Recycle Week.

Vill inspirera till hållbart mode

Fashion Transformation Day är en dagfest som vill öka medvetenhet kring textilåtervinning och inspirera till att förändra vanor och beteenden för en mer hållbar modeframtid. Besökarna kommer att inspireras av mode, återvinning, innovation, musik, konst & design, hållbarhet och närodlade och ekologiska smaker på Nobelberget den 23 april. Dagen avslutas med en intim spelning med artisten M.I.A.

Beckmansstudenter deltar i utställning och pop up-butik

En av utställningarna under dagen är av modestudenter i årskurs 2 från Beckmans som visar 11 olika looks, gjorda av återvunna och mer hållbara textilier från H&M. Dessutom deltar studenter från samtliga program på skolan i en pop up-butik tillsammans med Remake, Stockholms Stadsmission. Produkterna som säljs är skapade av återvunnet material.

World Recycle Week

World Recycle Week 18-24 april är ett globalt initiativ då H&M har som mål att samla in 1000 ton kläder från kunder över hela världen och därmed bidra till att sluta modets kretslopp. Alla textilier tas emot – udda strumpor, gamla handdukar eller favoritklänningen med hål i. Ingenting är för slitet, trasigt eller använt för att kunna få ett nytt liv. Läs mer om insamlingen här

Nyheter

Visa mer