​Beckmans Designhögskola söker en adjunkt i sömnad

Ledig tjänst på Modeprogrammet. Sök senast 15 oktober.

Om tjänsten  

Du har god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling samtidigt som Du engagerar dig i högskolans krav och utmaningar. Viktigt för oss är att du är samtidsorienterad. Ditt arbete kommer främst bestå av handledning i sömnad och mönsterkonstruktion/drapering samt hjälpa till vid provningar. Du kommer ansvara för sy- och sticksal samt materialförråd.    

Du som söker behöver uppfylla följande:  

  • Ha stora kunskaper i och god erfarenhet av sömnad och mönsterkonstruktion.  
  • Behärskar och kan själv hantera lättare underhåll på industrisymaskiner såsom raksöm och overlock samt press-stationer.  
  • Ha erfarenhet av att undervisa inom mer avancerad klädsömnad. 
  • Ha god samarbetsförmåga, är flexibel samt noggrann i utförandet av administrativa sysslor.  
  • Ha goda kunskaper i svenska och engelska.   

Meriterande är:  

  • Ett nationellt och internationellt kontaktnät relevant för tjänsten.  
  • Erfarenhet av sömnadsarbete och produktion på företag inom modebranschen.  
  • God materialkunskap och erfarenhet av att arbeta i skinn.  
  • Högskolepedagogisk utbildning.     

I tjänsten ingår kursansvar med tillhörande högskoleadministration. Tjänsten är placerad vid utbildningsprogrammet Mode. Tjänstens omfattning är 30% av heltid, 5+5 år. Tillträde enligt överenskommelse. 

Sök senast 15 oktober 

Beckmans Designhögskola tillämpar kollektivavtal. Sista ansökningsdag 15 oktober 2019. Välkommen med din ansökan till jobbansokan@beckmans.se märk ansökan Adjunkt sömnad. Ansökan skall innehålla: personligt brev och CV.   

Beckmans Designhögskola är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara. Vår policy för behandling av personuppgifter finner du här.   

Vill du fråga något?  

Upplysningar om tjänsten lämnas av Pär Engsheden, programansvarig Mode. Upplysningar om Beckmans Designhögskola lämnas av Karina Ericsson Wärn, rektor.  Akademikerföreningen vid Beckmans Designhögskola företräds av ordförande Annika Berner.  

Om Beckmans  

Beckmans Designhögskola i Stockholm utbildar inom tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp): Form, Mode och Visuell kommunikation. Beckmans har 123 studenter och 30 anställda inom lärarkår och administration. Vi anlitar namnkunniga gästlärare och samarbetar nära med branscher och olika plattformar i samhället. Beckmans befinner sig i en ständig utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till utbildningen. Vårt mål är att utbilda studenter med stark individuell konstnärlig förmåga, vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält men inte minst en trampolin för studenterna ut i ett givande arbetsliv. Beckmans Designhögskola har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.

Nyheter

Visa mer