Beckmans Designhögskola på London Design Festival

Beckmans Designhögskola deltar genom Form Us With Love på Design Frontiers, en grupputställning med 30 designers från hela världen på Somerset House 18-24 september. Evenemanget pågår under London Design Festival.

Prototypa x Beckmans College of Design 

Designstudion Form Us With Love (FUWL) bjöd i augusti in 13 formstudenter, både alumner och studenter som går på Beckmans nu, att i en workshop utforska hur en designer kan arbeta med designprocess och prototyping i framtiden. Utifrån tesen att en produkt drar fördel av närheten mellan designer och tillverkare undersökte studenterna hur det är att prototypa utanför studion.

–Hur kommer framtidens designers arbeta? En relevant frågeställning i ett allt snabbare digitalt globalt samhälle. Vi på FUWL har egna utmaningar kring att samarbeta med internationella kunder, där prototypa idéer, lösningar och slutgiltiga produkter är helt avgörande för att möta användarens förväntningar. I vår studio har vi en verkstad, vilket är något vi ibland saknar när vi möter kunder i Indien, USA eller Korea. Samma sak upplever säkert många kreativa som arbetar med fysiska lösningar. Beckmans alumner och studenterna fick därför uppdraget att prototypa en lösning för framtidens designers, säger Jonas Pettersson på FUWL.

Travel-kit för designer på resa

Resultatet av workshopen är en väska med redskap, ett ”travel-kit” för designers på resande fot mellan tillverkare, fabriker eller leverantörer.

–Deltagarna tog fram en slags kreativ verktygslåda med det mest väsentliga för en designer på resa. Väskan med kreativa redskap som går att ta med sig överallt kommer att visas på ett stort bord som en del av utställningen Design Fronteriers, säger Jonas Pettersson.

Samtal på Somerset House 22 september

Förutom utställning som pågår under hela utställningsveckan kommer några studenter dela med sig av sina tankar kring att prototypa oavsett plats i ett modererat samtal lett av Lia Forslund, kreativ strateg och designkritiker, på eftermiddagen den 22 september. Boka din plats här

–Detta är andra gången vi samarbetar med Form Us With Love kring designprocessen och att prototypa. Tidigare i år deltog Beckmans i Milano med nyutexaminerade studenter som visade och samtalade om prototyper under ett frukostseminarium i regi av FUWL. Samarbetet med FUWL leder till ökat fokus på vad som händer under designprocessen och att analogt visualisera de olika frågeställningar och val och steg som sker. Det har också möjliggjort ett ökat samarbete mellan nyutexaminerade och nuvarande studenter säger Annika Berner, ansvarig för projektet på Beckmans.

Om Prototypa på Somerset House

FUWL är inbjudna av Somerset House som värd under hela veckan som Design Frontiers pågår. Under titeln Protoypa presenterar FUWL sju svenska designers som under en dag var kommer att dela med sig av lärdomar utifrån sin unika plattform. Förutom Beckmans är också Teenage Engineering, Veryday, Tid Watches, Shift Design & Strategy, Bolon och Studio Dejawu inbjudna. Evenemangen sker i samarbete med Swedish Design Moves, Stora Designpriset, Formex Nova, Visit Sweden, och svenska ambassaden. 

Det är fritt inträde till utställningen och olika talks under hela veckan. Alla besökare måste dock registrera sig för antingen förmiddag eller eftermiddag. Det gör du här

Nyheter

Visa mer