Vi ställde några frågor till Samira Bouabana, lektor i grafisk design och visuell kommunikation på Beckmans, och en av spelarna på onsdag.">

Beckmans är arrangör för Güldbollen 2016

På onsdag 20 april arrangerar Beckmans Designhögskola Güldbollen 2016.  Vi ställde några frågor till Samira Bouabana, lektor i grafisk design och visuell kommunikation på Beckmans, och en av spelarna på onsdag.

1. Vad är Güldbollen?

Güldbollen är det officiella svenska fotbollssmästerskapet för kreativa inom reklam, media, film, internet och konst och arrangeras varje år av Güldbollsakademin samma dag som utdelnigen av Guldägget. En turnering som har pågått i snart tre decennier.

2. Vad händer på onsdag?

—Eftersom Beckmans vann 2015, är vi i värdar för årets turnering. Den går av stapeln på Tantolundens BP kl 9.00. Studenterna har ordnat mat, dryck, spelupplägg och priser. Det kommer bli en intensiv dag där de flesta av de stora byråerna är med och skolor som Berghs och Beckmans, och i år är även Forsbergs med. Allt är öppet för publik att komma och titta på, så vi hoppas på supporters från Beckmans.

3. Hur ser konkurrensen ut?

—Rätt tuff, i år är det hela 12 tävlande lag. Men vi har ett stort och peppat lag med bra sammanhållning, så det ska nog gå bra.

Tack till

Rent a Tent, Pepsi, Carlsberg och Showlighters.

Nyheter

Visa mer