Beckmans åker på turné

I december tar vi med oss tre nyutexaminerade designers från Beckmans Designhögskola i Stockholm och åker på en kort turné till Skåne och Köpenhamn för att berätta om våra utbildningar.

Det är nämligen snart dags att söka till Beckmans inför nästa läsår. 

Tips från tidigare studenter till dig som vill söka

–De tre tidigare studenterna kommer att prata om varför de sökte till Beckmans, vilka förkunskaper som är viktiga att ha för att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt, tips kring arbetproverna och hur de själva tänkte när de sökte. Dessutom berättar vi förstås om utbildningens innehåll, hur studierna går till på Beckmans och vad för jobb våra tidigare studenter får efter utbildningen, säger Maria Apéria, utbildningssamordnare på Beckmans.  

Nästan alla våra studenter har gått någon form av konstnärlig utbildning vid en folkhögskola eller en fristående konstskola innan de sökt till Beckmans. Det är en fördel för dig som söker till oss att ha gjort det. Denna gång besöker vi några förberedande skolor i södra Sverige och Köpenhamn:      

Medverkande designers

Medverkande tidigare studenter är:  Anna Dormer Volgsten som gick ut Visuell kommunikation 2016 och idag jobbar på byrån Neumeister i Malmö. Lisa Reiser som gick ut Formprogrammet 2018 och i höst är stipendiat på IKEA, ett arbetsstipendium som innebär att hon under fem månader är en del av designteamet i Älmhult. Till sist är det Dat Danh som ursprungligen är från Malmö och som gick ut Modeprogrammet i våras. I september visades han sin examenskollektion för en internationell publik på Paris Fashion Week och nu frilansar han som designer åt DRKN.

Viktiga datum att komma ihåg till ansökan  

  • 22 januari öppnar ansökan till Beckmans och arbetsprovsuppgifterna till nästa läsår släpps.  
  • 11 februari är det Öppet hus på Brahegatan 10.
  • 24 maj sista ansökningsdag

Vill du att vi kommer till dig och berättar om våra utbildningar? Hör av dig till Maria Aperia, utbildningssamordnare. Du är förstås också alltid välkommen till oss på ett studiebesök som du kan boka här.

Nyheter

Visa mer