Arbetsuniform till Situation Sthlms försäljare - design av Beckmansstudent

I höst kommer försäljarna av Situation Sthlm att ha en gemensam arbetsklädsel, framtagen av modestudenten Julia Andersen.

–Jag ser verkligen fram emot den dagen jag kommer träffa den första försäljaren med min jacka, säger Julia Andersen.

Mångfacetterad designuppgift

Det var i höstas som Situation Sthlm inledde ett samarbete med sistaårsstudenterna på modeprogrammet som fick i uppgift att ta fram idéförslag på plagg till försäljarna - plagg som ska öka synligheten i myllret på stan men som också är varmt och kan fungera både i jobbet och privat.

–Projektet med Situation Sthlm har varit intressant då det varit en ny ingång till design och mode. Det är en helt annan målgrupp än vad jag är van vid och det känns viktigt på ett annat sätt, säger Julia, som berättar att den svåraste utmaningen med uppgiften var att göra en design som ska ha så många funktioner – den ska passa många, den ska representera Situation Sthlm, den ska göra försäljarna mer synliga men också kunna användas privat när arbetsdagen är slut. Dessutom behöver den vara varm.

"Den passar till alla"

Julia löste uppgiften genom att göra en vändbar jacka med ett grafiskt mönster av Kaknästornet i Stockholm på ena sidan och med hög krage och längre bakstycke för att hålla värmen. Efter att försäljarna fått säga sitt och prova samtliga studenters förslaghade Julias jacka fått flest röster. Sagt av säljarna är bland annat: ”Den passar till alla!” ”Den är vändbar, ena sidan syns, den andra är mer neutral. Kan användas efter humöret.” ”Stil och funktion – perfekt”

Färdigtillverkade i oktober

Nu kommer Julia att träffa designteamet på Fristad Kansas som ska producera jackorna och diskutera hur hennes idé kan utvecklas till en hållbar produkt.

I oktober kommer vi kunna se jackorna på försäljarna på Stockholms gator!

Nyheter

Visa mer