Alumninytt: Lisa Berkert Wallard

Lisa Berkert Wallard gick ut Formprogrammet på Beckmans 2013 och har sedan dess frilansat. Under hösten har hon bland annat varit aktuell med scenografi på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi passade på att fråga Lisa om karriären efter examen!

1. Vad har du jobbat med sedan examen för 1,5 år sedan? 

Jag har frilansat på uppdragsbasis främst inom set design, scenografi/dekor och produktdesign. Projekten jag jobbar med är alltifrån att bygga miljöer för foto och film-projekt, rumsliga konstnärliga installationer samt scenografi för en del scenkonst. Produktdesign har jag främst jobbat inom med egna projekt och gjort utställningar tillsammans med designkollektivet Cray Collective som jag delar ateljé och många större uppdrag med (Cray Collective består av mig och 5 andra designers som alla gick ut Beckmans samma år som jag). Vi har gjort utställningar på flera ställen i Sverige, i Milano och har medverkat på bl.a Örnsbergsauktionen och Stockholm Design Week. Just nu har vi öppnat en pop-up butik i nya Mall of Scandinavia i Solna fram tills mitten på januari där vi även har gjort en konstinstallation i taket.

2. Hade du någon strategi redan under tiden på skolan för att påverka din framtida karriär?

Nej, jag har egentligen aldrig haft någon strategi utan tagit det mesta som det kommit. Så jobbar jag fortfarande, ett jobb leder till ett annat och jag försöker att inte begränsa mig så mycket genom tydliga strategier utan ser varje nytt jobb som en ny möjlighet. Min strategi är nog bara att försöka vara öppen och vårda mina kontakter så att folk förhoppningsvis vill fortsätta jobba med en när fler projekt dyker upp. 

3. Vilket är ditt starkaste minnet från Beckmans?

Jag har väldigt många starka minnen, dem flesta kommer från alla andra studenter som man kommer väldigt nära på skolan som sedan har blivit väldigt nära vänner. Ett sådant kul minne var när jag och tre andra från VK-klassen startade ett lajv-band! Lite sugen på att ta upp det igen så om ni tre läser detta kan vi väl ha spånmöte?

Här kan du se fler av Lisas uppdrag! 

Nyheter

Visa mer