Alumninytt: Flygande start på karriären!

Amandah Andersson har fått rejäl fart på karriären sedan sin examen från Modeprogrammet vid Beckmans för 1,5 år sedan.

Sedan Amandah gick ut har hon hunnit samarbeta med ett flertal artister, bland dem Frida Hyvönen, Ane Brun och Linnea Henriksson, hon har kommit till final i tävlingen EcoChic Design Award som avgörs den 21 januari i Hongkong, samt utsetts till kulturstipendiat i Kungsbacka kommun. Vi bad henne berätta lite om karriärstarten!

1. Hur har det första 1,5 året varit sedan examen från Beckmans?

Det har varit hektiskt. Innan jag tog examen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, men var intresserad av att starta eget. Det första jobbet kom direkt efter examen och sedan dess har det rullat på för fullt med uppdrag inom scenkostym, undervisning, illustration, mönsterdesign, egna kollektioner och modeprojekt. Det har varit väldigt lärorikt och intensivt!

2. Vad är det roligaste projektet du har jobbat med sedan du gick ut?
Jag har faktiskt bara gjort roliga projekt efter skolan, men det roligast är alla samarbeten med olika artister. Steget från mode till scen känns naturligt, men det är också en helt annan process. Jag undervisar också inom olika kreativa ämnen, vilket jag tycker är fantastiskt roligt! Att se hur andra tar sig an problem, löser dem och utvecklas är jättekul. Där finns det mycket energi!

3. Hur ser framtiden ut?
Just nu ser det fullpackat ut, med visning i Hongkong, utställningar i London och Milano och ny kollektion på gång. Men tankar om att fortsätta studera finns förstås också, men jag tänker inte stressa fram något utan tar det som det kommer. Att jobba som jag gör just nu är som en utbildning i sig.

Vi önskar förstås lycka till framöver och håller tummarna den 21 januari!

Nyheter

Visa mer