Alecsander Rothschild fick Swedish Fashion Councils stipendium

"En kollektion som utmanar och strålar av egen kraft" – modestudenten Alecsander Rothschild och hans kollektion "Love Letter" blev Swedish Fashion Council och TEKO:s stipendiat 2017 från Beckmans.

Kollektion som utforskar maskulint och feminint

Kollektionen "Love Letter" utforskar det maskulina vs det feminina och skapar en hedonistisk värld som vill bana vägen för ett maktskifte.

–Kollektionens övergripande silhuett tar det som ansetts vara sexigt i kvinnokroppen och smälter samman det med det traditionellt maskulina. Till exempel har benen förlängts och midjan dragit åt. Traditionellt maskulina material, som herringbone-tweed, har fått utsmyckningar som bryter igenom tyget och förkastar därmed den heteronormativa berättelsen, säger Alecsander.

Juryns motivering

”En kollektion som utmanar och strålar av egen kraft, är skickligt genomförd både i sin helhet och detalj. Med stor samtidsrelevans och en önskan att flytta fram modets positioner samt en personlig frihet att uttrycka sig bortom traditionella ramverk. Vi välkomnar mode som safe space,” skriver Swedish Fashion Council och TEKO i sin motivering.

Nyheter

Visa mer