Creating Space

Johan Balaz

Ett maktskifte i garderoben, kroppen bestämmer över plaggen: anpassningsbara plagg som skapar utrymme och nya unika uttryck till varje bärare för en hållbar garderob.

Creating Space handlar om att skapa utrymme. Utrymme för individen, kroppen och förhållandet till världen omkring oss. Plagg som alltid kommer att passa dig, som alltid kommer att tillfredsställa dig.

Plaggens former är inte definierade. Plaggen är raka och voluminösa och de formas med hjälp av olika knytfunktioner. Detta för att kunna anpassas till bärarens kropp när den förändras genom livet. Kroppen är väsentlig i det här projektet.

Med projektet vill jag ge makt till bäraren att själv kunna ta kontroll över plaggen. Kroppen ska få diktera agendan och plaggen i kollektionen ska vara en tillgång och inte en begränsning. Plaggen formar sig efter din kropp, du ska inte behöva forma din kropp efter din garderob.

Detta skapar plagg med en längre livslängd; en mer hållbar modekonsumtion.   

Kontakt: 
johan@balaz.se 
+46 72 014 96 74
www.instagram.com/johan_balaz/
www.balaz.se

Tack till:
Anton Leuba för musik, Ylva Vamborg för sömnad, Skoindustrimuseet i Kumla för tillverkning av skor, Ida Klamborn för extern handledning.

Visa mer