Unify

Anne Harvala

Offentliga miljöer är till för alla. Det är där vi rör oss när vi är utanför hemmet. Hur de är inredda påverkar oss både fysiskt och psykiskt. Detta är min passion, att vara med och påverka dessa miljöer genom produkt- och möbelformgivning.

Jag såg mitt examensprojekt som ett ypperligt tillfälle att designa för offentlig miljö och jag ville arbeta så verklighetstroget som möjligt. Därför valde jag att samarbeta med företaget Mitab och bad dem formulera en brief. Uppdraget var att ta fram en stativserie till befintliga bordsskivor som kan hantera ojämna golv, ha identitet utan att sticka ut för mycket och som passade företagets produktionsmöjligheter. Detta passade mig utmärkt då bord är något jag allmänt brukar uppmärksamma. 

Ofta ser jag bord som står ostadigt mot golvet eller har ett underrede som gör det svårt att sitta med benen på ett bekvämt sätt.  Dessa är problemområden jag i detta projekt tagit mig an och skapat alternativa lösningar till. Stativen Unify fungerar på allt från soffbord, matbord och ståbord till konferensbord.

Kontakt:
anneharvala@hotmail.com 
Telefon: +46 70 767 89 99
instagram.com/designbyanneharvala

Tack till:
Mitab Produktion AB, Remer Consulting AB, Fotograf Joakim Bergström AB.

Visa mer