Vas av Minna Magnusson.

Vas av Minna Magnusson.

  • Vas av Minna Magnusson.
  • Vas av Minna Magnusson.
  • Vas av Minna Magnusson.
  • Minna Magnusson tillsammans med Anders Frdig frn Design House Stockholm.

Årets glasstipendium går till Minna Magnusson!

15 Okt, 2013

Design House Stockholm delade ut glasstipendium till en Beckmansstudent för tredje året.

Att kombinera växter och glas har en lång tradition. Inte minst i vårt moderna samhälle arrangerar vi gärna växter i vaser, krukor och andra kärl av just materialet glas för att sätta en personlig prägel på hemmet. Årets uppgift för studenterna vid Beckmans formlinje var att formge glaset för växten. Det Minna tagit fasta på är framförallt de större växter vi väljer att sätta i vatten, såsom blommande grenar men även julens främsta växt, julgranen.

Stipendiet delades ut för tredje gången i år och är kopplat till en sex veckor lång kurs i glasformgivning för sistaårsstudenterna på formlinjen vid Beckmans Designhögskola. Speciellt för årets stipendium är att Minna får se sin produkt satt i produktion av Design House Stockholm och att den kommer i kollektionen för år 2015! Att redan som student få inblick i processen från formgivning till dess att produkten står på butikshyllan är förstås ovärderligt. Juryn som valde årets stipendiat bestod av Pia Karlsson, Anders Färdig, Ingrid Persson och Karl Malmvall från Design House Stockholm.

Handledare för glaskursen var Peter Nylander, lektor på formlinjen. Gästlärare var Carina Seth-Andersson formgivare, Tina Hellberg och glasblåsare Eino Mäkelä.

 

 

Kategorier: Stipendium, Form

Aktuellt