Studiemiljö

På Brahegatan 10 sjuder kreativiteten

Mitt i city

Beckmans Designhögskola ligger i centrala Stockholm. 

Vi disponerar fyra stora våningsplan i en byggnad ritad av Carl Nyrén under 1960-talet med adress Brahegatan 10. Våra lokaler är ljusa med stora fönster mot gatan och mot vår grönskande öppna innergård. 

Egen arbetsplats

Alla högskolestudenter har en egen arbetsplats hos oss.

Mode

På översta våningen arbetar modestudenterna. Där finns en syateljé och två draperingsrum med arbetsbord och provdockor samt två projektrum och ett studentkök. 

Visuell kommunikation

På våning under finns Visuell kommunikation med en pappersverkstad samt två projektrum och studentkök.  

Form

Formstudenternas arbetsplatser, projektrum och kök finns på nästa våning. 

Bibliotek

I vårt bibliotek finns relevant facklitteratur och internationella tidskrifter för samtliga utbildningsprogram. I vår webbkatalog kan du söka efter litteratur. I anslutning till biblioteket finns även administrationens kontor.

Beckmans café

Vårt café drivs av Classe som serverar nybakade bullar och lunch till studentpris.

Stor gård

På sommaren fikar och lunchar vi på vår fina gård med äppelträd, persika och rabarber. Vid examen blommar magnolia, syren och gullregn.

Galleri för utställningar

Vi disponerar även två glashus på gården. I det ena har vi ett galleri, där studenterna visar utställningar och projekt. I det andra har vi två ljusa klassrum. 

Verkstäder

På bottenvåningen finns en träverkstad, metallverkstad, stickverkstad, screenverkstad, fotoateljé, datasalar, klipp- och redigeringsrum, avancerad skrivare samt en aula och en krokisal. I de båda sistnämnda rummen varvar vi undervisning med utställningar, föreläsningar och modevisningar.