Sk


MyNewsdesk

Mynewsdesk170.jpg


 

Kalender

12-13 December
Julmarknad

15 February, 2016
ppet hus

 

Beckmans nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på Beckmans nyhetsbrev.

Beckmans intranät

Logga in

Design & development

by AGoodID

Vinnare Gallerian Fashion Award

21 Nov, 2006

Gallerian Fashion Award gick i r till Nicole Janota och Marika Andersson, avgngsstudenter p Mode respektive Reklam och grafisk form, som tagit fram ett koncept fr Twilfit.

Gallerian Fashion Award är namnet på ett samarbete mellan Beckmans Designhögskola och Gallerian. Det är också ett stipendium på 70 000 kronor som delas ut för bästa modekoncept; den enda utmärkelse i Sverige som belönar samarbetet mellan modedesigner och grafiska kommunikatörer.

I år tog 13 team från avgångsklasserna i Mode och Reklam och grafisk form fram var sitt koncept för 13 befintliga modeföretag. Konceptet gestaltades i form av en modekollektion samt en imagebild med uppgift att förmedla konceptet fotografiskt.

Nicole Janota och Marika Andersson gjorde ett koncept för Twilfit som fick namnet Outline: "Twilfits nya linje Outline tillgodoser den moderna kvinnans välbefinnande även utanför hemmet. Kläder inspirerade av favoritplagg du bär hemma för en värld som oftast är hård och krävande. En morgonrock att shoppa i, en nattskjorta att gå ut i, mjuka plagg att umgås i. Outline är ett skräddat välbefinnande utanför din dörr. Välkommen ut."

Outline utsågs till vinnare av en jury bestående av fotograf John Scarisbrick, designer Jonny Johansson (Acne), designer Camilla Sundin (Nakkna), creative director Catrin Vagnemark (BVD) samt Johanna Gottzén, ordförande i Gallerians Företagareförening.

Juryns motivering: "Unik konceptidé som anknyter till företagets historia. Materialval och konstruktion stärker företagets tradition och idé om kvalitet och tar företaget in i framtiden."

För bilder och mer information:
www.beckmans.se/nicole-janota/
www.beckmans.se/marika-andersson/
www.beckmans.se/aktuellt/gallerian-fashion-award/

Aktuellt
Nyhetsarkivet