Sk


MyNewsdesk

Mynewsdesk170.jpg


 

Kalender

12-13 December
Julmarknad

15 February, 2016
ppet hus

 

Beckmans nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på Beckmans nyhetsbrev.

Beckmans intranät

Logga in

Design & development

by AGoodID

Vinnare Gallerian Fashion Award

9 Nov, 2007

Emelie Ljunggren, M3, och Elin Skogkvist, R3, blev 2007 rs vinnare av Gallerian Fashion Award.

I hård konkurrens med tretton andra genomarbetade modekoncept, tog Off-Black för Brothers slutligen hem Gallerian Fashion Award 07, som förutom äran består av ett stipendium på 75.000 kronor. I år var det femte gången som samarbetet mellan Gallerian och Beckmans Designhögskola genomfördes. Sammanlagt fjorton team från avgångsklasserna i Mode och Reklam och grafisk form har formgivit var sitt modekoncept för tolv befintliga modeföretag i Gallerian. Bästa modekoncept utsågs av en namnkunnig jury och belönades med stipendiet Gallerian Fashion Award som är störst i sitt slag för icke-etablerade designers.

Emelie Ljungren och Elin Skogkvist har under åtta veckor arbetat tätt tillsammans med att analysera och tolka Brothers varumärke samt målgrupp. Tillsammans har de kommit fram till konceptet Off-Black, som Emelie omsatt i en kollektion och Elin i grafisk kommunikation: ”Vi slopar den smala silhuetten och låter istället mannen ge formen. Nedrullat, uppdraget och tilltaget. Modernt maskulint, där den svettiga boxningslokalen inspirerar till en ny vardagskostym. Ny macho, ny man, ny substans. The new black is Off-Black.”

En enig jury bestående av Linnea Bach, Filippa K; Stefan Söderberg, Hope; Gustav Egerstedt, Saatchi & Saatchi, Ulrika Nilsson, JUS; Jenny Lexander, Agent Bauer; och Rickard Ahlberg, BVD, formulerade följande motivering: ”För ett tydligt och modernt koncept med bra balans mellan design och kommunikation. För att ha skapat en bra plattform för varumärket att bygga vidare på”.

Det vinnande bidraget samt övriga tretton modekoncept går att se i en utställning i Gallerian mellan den 8 och 16 november.

Aktuellt
Nyhetsarkivet