Sk


MyNewsdesk

Mynewsdesk170.jpg


Puff-kvallen_delbetala_mindre2.jpg

Kalender

31 August
Terminsstart

 

Beckmans nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på Beckmans nyhetsbrev.

Beckmans intranät

Logga in

Design & development

by AGoodID

Gudde p plats som alltid!

Gudde p plats som alltid!

Torsdag med Tom

1 Jun, 2006

rets lyckade vrutstllning r ver. Examinationer, avslutning och stipendieutdelning. Och fester! Gldje fr mnga, besvikelser fr en del.

Den undanträngda tröttheten är äntligen bortsövd och på expeditionen känner vi knappt igen studenternas utslätade ansikten där de kommer släntrande och har lite svårt att slita sig.

Glädjen och sorgen - så spröd hinnan ständigt är däremellan. Mitt i examensyran förlorade vi vår Gudde. Vår käraste Gudde.

Hur hon höll sig kvar in i det sista, trots sjukdomen som rakt inte passade henne. Anställd av Anders Beckman själv 1962 - här vareviga dag sen dess. Hon lyckades överraska oss alla än en gång, precis som med sin obefintliga ålder. Hon blev den sista att kunna hela historien - från då till nu och tillbaka. En klippa av kontinuitet med livet som insats. Det liv hon gav till skolan och till de många, många av oss som fick utsättas för henne. Det smittande skrattet, den blixtrande blicken. De korta kjolarna. Och humöret, nyckfullt som ett åskväder.

Till det skarpskuret svarta och vita fogades med tiden alltfler grå nyanser med inslag av livets gåtfullhet. Med klokhet delade hon med sig av de fördjupade insikterna utan att någonsin skilja på ung eller gammal. Den som behövde bli hörd fick berätta, bli sedd och berörd. Fick man lyssna tillhörde man de utvaldas skara och glömde det aldrig. Nu är hon borta. Och ändå här förstås, så länge skolan består.

Bara några dagar senare kom så det sorgliga budet att en av Guddes vänner, Pelle Lindberg, gått bort. Pelle kom till Beckmans som lärare i reklam i början av 70-talet, stannade kvar och blev under många år en mycket omtyckt rektor. Hans idérikedom och lyhördhet för den Beckmanska andan bidrog starkt till skolans kreativa klimat. På Beckmans mötte Pelle sin blivande hustru Pia. Tillsammans skapade de Forsbergs skola, som genom sin friska vitalitet utgör ett viktigt inslag bland Sveriges designutbildningar.

Aktuellt
Nyhetsarkivet