Sök


MyNewsdesk

Mynewsdesk170.jpg

Kalender

5 December- 1 March
Nobel Creations i samarbete med Nobelmuseet

19 January- 7 June
VT 2015

3- 7 February
Beckmans på Stockholm Furniture Fair 2015

5-19 February
Beckmans Fashion Collaboration at Aplace

16 February
Öppet hus

oppet_hus2015_puff.jpg


Beckmans nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på Beckmans nyhetsbrev.

Beckmans intranät

Logga in

Design & development

by AGoodID

Affisch Lisa Granberg, R2.

Affisch Lisa Granberg, R2.

Flera studenter vinnare i Kolla! 2008

30 Apr, 2008

Studenter på Beckmans har även i år kammat hem flera vinster i Kolla!, den jurybedömda tävling för illustratörer och grafiska formgivare som arrangeras varje år av Svenska Tecknare.

Tävlingen består av tre huvudkategorier; grafisk design, illustration och skärmbaserad grafisk design & illustration.

Lisa Granberg i Reklam och grafisk form 2 fick guld för sin filmaffisch Helvetica – Goes Hollywood, framtagen i ett projekt för designbyrån Research and Development. Juryns motivering: ”Se där! På toppen av Hollywood Hills! En kliché, i all enkelhet, upphöjd till grafiskt mästerverk. Bästa möjliga form av en av den nya generationens bästa formgivare.”

Anton Östholm, Viktor Pyk och Jenny Enequist, också i Reklam och grafisk form 2, fick silver för en affisch och event som från början tog avstamp i en workshop med London-baserade designgruppen åbäke. Uppgiften var att arrangera ett event med utgångspunkt från en hobby samt att göra en tillhörande affisch i storlek A0, helt för hand. Eventet ägde rum på IASPIS i mars förra året. Se affisch och bilder från workshopen på www.distanceandconversation.com

Rikard Heberling i Reklam och grafisk form 1 fick silver för affischen ”Var ligger pepparkakeland” som han gjort tillsammans med Martin Kann för ett integrationsprojekt på högstadiet och SFI (svenska för invandrare).

Och till sist, fyra studenter i nuvarande Reklam och grafisk form 3 fick silver för sin reklamfilm för svenska PEN som vi tidigare skrivit om. Filmen heter Pen in the ass och gjordes av Mikael Sol, Igor Zimmermann, Elin Skogkvist, Anna Söderberg. Se filmen här

Vinnare och nominerade visas på Svensk Form på Skeppsholmen 26 april-18 maj.

Aktuellt
Nyhetsarkivet