Isabelle Lundh. Foto H&M Design Award.

Isabelle Lundh. Foto H&M Design Award.

Tidigare student svensk finalist i H&M Design Award!

20 Jan, 2012

Isabelle Lundh som gick ut modelinjen på Beckmans Designhögskola i våras är den svenska finalisten i H&M Design Award.

H&M har i dagarna instiftat ett eget modepris, H&M Design Award, som syftar till att stödja och lyfta fram unga och talangfulla studenter inom modedesign. Studenter från fjorton högskolor i sex länder i Europa tävlar om priset. Idag utsågs tidigare Beckmansstudenten Isabelle Lundh till svensk finalist och kommer att tävla mot de fem övriga finalister som valts ut från de andra länderna.

En slutgiltig vinnare utses av en jury bestående av modedesigner Christopher Kane, modeskribenten Hillary Alexander och bloggaren Susie "Style Bubble" Lau. Vinnarens kollektion kommer att visas på Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm den 1 februari. Förutom visningen består priset av 50.000 euro att disponera fritt samt möjlighet att sälja delar ur sin kollektion i utvalda H&M-butiker senare i år. Läs mer om H&M Design Award.

Isabelles kollektion, Manifest, var hennes examenskollektion här på Beckmans Designhögskola i våras och handlar om identitet och det sanna jaget. Med hjälp av abstraktioner och färger fångar och framhäver hon bärarens verkliga identitet, särskilt med vissa detaljer som bara avslöjas under specialbelysning.

Se filmklipp med Isabelle här!

Kategorier: Tävling, Examen 2011, Mode

Aktuellt