Fotograf Simon Larsson

Fotograf Simon Larsson

  • Fotograf Simon Larsson
  • Fotograf Simon Larsson
  • Fotograf Simon Larsson
  • Fotograf Simon Larsson

Modeutställning i Ljusgården på NK

30 Jan, 2012

Malin Dubois kollektion som fått pris av NK visas i Ljusgården på varuhuset denna vecka.

Malin Dubois är student på modelinjen och får priset för sin del i projektet NK Collection. Hennes kollektion var en del i konceptet ENCOUNTER Nº 1 och ställdes ut på NK i början av november tillsammans med övriga koncept i projektet NK Collection.

"Jag har velat jobba med en kvinnlig silhuett där den markerade midjan varit viktig. Min inspiration har varit powerdressing, både historiskt och nutida. Min färgskala höll jag enkel både för att förstärka plaggens form och detaljer men även för att ge en känsla av uniform. Det som har varit svårast är att hålla det elegant hela tiden samtidigt som jag velat addera detaljer som är mer motsägelsefulla som nitarna och skärpen i gummi," säger Malin.

Juryn som valde Malin kollektion bestod av Karin Högman, t.f. marknadschef NK, Cay Bond, trendanalytiker, Martina Bonnier, chefredaktör DV, Lisa Corneliusson, chefredaktör Rodeo och Marina Kereklidou, designer. Vinnaren utsågs utifrån kriterier som professionalitet, genomförande, kollektionssammansättning, nyskapande mode samt känslan för NK:s målgrupp.

 

 

Kategorier: Utställning, NK Collection, Mode

Aktuellt