Ur film av Adam Gäfvert, Jesper Stein och Fredrik Broander. Foto Erik Persson.

Ur film av Adam Gäfvert, Jesper Stein och Fredrik Broander. Foto Erik Persson.

  • Ur film av Adam Gfvert, Jesper Stein och Fredrik Broander. Foto Erik Persson.
  • Utstllningen p NK
  • Utstllningen p NK
  • Utstllningen p NK
  • Utstllningen p NK

NK Collection – Four Visions by Beckmans College of Design

3 Nov, 2011

Nordiska Kompaniets hundraåriga historia har under hösten inspirerat Beckmans Designhögskolas studenter till nyskapande mode.

GÅ DIREKT TILL PROJEKTSAJTEN NK COLLECTION
NK och Beckmans har samarbetat förut, men nu sker samarbetet för första gången med varuhuset NK som utgångspunkt. 12 studenter från modeprogrammet och 14 studenter från programmet för reklam och grafisk form på Beckmans Designhögskola, har under hösten studerat NK:s mer än hundraåriga historia, analyserat minnesvärda kampanjer och lärt känna den klassiska NK-kunden. Slutsatserna har legat till grund för tolv unika modekollektioner, skapade inom fyra olika koncept. Den gemensamma nämnaren är en plats för nyskapande mode på varuhuset NK - NK Collection.

- För Beckmans studenter är det viktigt att kunna tänka både kreativt och kommersiellt. NK har en tydligt definierad målgrupp och därtill en stark position som modeinstitution i Sverige. Dessa har varit spännande förutsättningar för studenterna att arbeta med i den kreativa processen, säger Annika Berner och Pär Engsheden, projektansvariga vid Beckmans Designhögskola.

Uppgiften som studenterna fick var att ta fram en plattform som presenterar nyskapande mode på varuhuset NK. Med detta som utgångspunkt har fyra olika grupper, bestående av både mode- och reklamstudenter, skapat fyra unika koncept där varje koncept består av tre kollektioner samt kommunikation kring dessa.

En separat grupp med studenter från programmet för reklam och grafisk form har skapat den övergripande kommunikationen kring projektet. Tillsammans ställer studenterna ut de fyra koncepten och utvalda delar av modekollektionerna samt modefilmer skapade för de olika koncepten. Utställningen visas 28 oktober - 6 november i Ljusgården på NK Stockholm.

Besök projektsajten där du hittar look-bookbilder och filmer.

Varmt välkommen!

 

Kategorier: Tidigare projektsajter, NK Collection, Visuell kommunikation, Mode, Utställning, Film

Aktuellt