Bröderna Prinz får kycklingstipendium!

15 Apr, 2011

Kaspar och Petter Prinz har utsetts till kycklingstipendiater. Kaspar går ut linjen för Reklam och grafisk form nu i vår och Petter gick ut samma linje förra året.

Juryns motivering lyder: "Dina idéer lever i gränslandet mellan uppfinningar och experiment. Gemensamt är att de kommunicerar långt mer än det mesta av allt det där vi andra brukar kalla för kommunikation. Uttryckt på ren svenska: dina arbeten får kycklingstipendiets jury att tappa brallorna. Som om det inte vore nog så finns det två av dig. Grattis Kaspar och Petter Prinz!"

Stipendiet är på 20 000 kronor och pengarna tänker de använda till att öppna en broder-studio så att de kan fortsätta jobba ihop såsom de gjort sedan dagis. Idag jobbar Petter på Brooklyn Brothers i London. Läs mer om deras framtidsplaner här.

Ytterligare en tidigare student på Beckmans Designhögskola, Daniel Mencák som gick ut Reklam och grafisk form 2007, utsågs till kycklingstipendiat igår. Om honom skriver juryn: "När slutprojekt ger oss andra prestationsångest så tillverkar du hela utställningskatalogen, sen fyller du den med jobb som får alla andra att blekna. I din värld spammas julgåvor ut till världen och böcker består enbart av upplösningen. Det får oss att vara rätt säkra på att det här bara är början för dig. Grattis Daniel Mencák!" Daniel jobbar idag på Mother i London.

Martin Lundgren, copy på DDB Stockholm, Nina Granath, AD på Stockholm Design Lab, Monica Bron, copy på Åkestam Holst samt Lars Fuhre, lektor i visuell kommunikation här på Beckmans satt i juryn. I år var det totalt 70 sökande och stipendiet syftar till att uppmuntra nya, begåvade kreatörer. Kycklingstipendiet kan sökas av de som studerar eller av den som varit verksam inom PR, reklam, formgivning, design, illustration och liknande i max 3 år.

Kategorier: Visuell kommunikation, Stipendium

Aktuellt