Annas bidrag. Foto: Oskar Christophersen

Annas bidrag. Foto: Oskar Christophersen

Anna Svensson i M11 tävlar i »Folkdräkt 2.0«

25 Maj, 2010

Svenska Turistföreningen STF, fyller 125 år och vill fira det med att ge Sverige 25 nya folkdräkter, en för varje landskap. Anna Svensson från Beckmans Designhögskola tävlar för Lappland.

Så här skriver man om tävlingen på STF:s hemsida:

»Om Folkdräkt 2.0
Vårt land är fullt av kultur och influenser från både igår och imorgon. Kläder speglar tillhörighet och är ett ställningstagande. Kostym eller baggy visar vem just du är. Ett av de mest spännande plaggen genom tiderna är folkdräkten, men idag syns den nästan bara vid midsommarstången, i Dalarna eller kanske på ett museum. Folkdräkten lever ett undanskymt liv för många och den speglar inte dagens Sverige, men det tänker vi ändra på.

Så fungerar tävlingen
Du kan rösta på ditt favorit blogginlägg och/eller din favoritdeltagare. Du kan lägga en röst per inlägg/deltagare per dag. De 10 deltagare som har flest antal röster den 27/5 kl 01.00 går till final. Juryn får plocka fram ytterligare en finalist(wild card) och det är sedan juryn som utser det vinnande bidraget. Det vinnande bidraget kommer sedan att ges till Victoria eller Daniel som vår gemensamma bröllopsgåva. Det vinnande bidraget presenteras vid visningen på Reginateatern den 27/5.«

Juryn består av bland andra Cay Bond, trendanalytiker och Cia Jansson, modechef och Creative Director på modemagasinet Elle.

Om du vill rösta på Anna kan du göra det här!

Kategorier: Tävling, Mode

Aktuellt