Design Casssandra Yue, foto Alexander Dal.

Design Casssandra Yue, foto Alexander Dal.

  • Design Casssandra Yue, foto Alexander Dal.
  • Design Emma Hanseklint, foto Alexander Dahl.
  • Design Erik Litzn, foto Alexander Dahl.

Beckmans Designhögskola tävlar i Designers' Nest

3 Feb, 2012

Idag tävlar tre modestudenter om det danska modepriset Designers' Nest i Köpenhamn!

Cassandra Yue, Emma Hanseklint och Erik Litzén, samtliga sistaårsstudenter på modelinjen, visar idag sina kollektioner för en jury i konkurrens med studenter från andra nordiska designskolor. Priset de kan vinna kallas Designers' Nest och är en del av Köpenhamns modevecka. Studenternas kollektionerna togs fram under hösten för projektet NK Collection där uppgiften var att ta fram en plattform för nyskapande mode på varuhuset NK.

Cassandras kollektion ingick i konceptet AWAY! som vill inspirera människor att utmana sig själva och gå sin egen väg. Utgångspunkten i hennes kollektion är en ung Fröken Duktig med ett liv fyllt av olika aktiviteter efter skolan. Hon kan inte bli vuxen fort nog och snokar ofta i sin storasysters garderob.

Emmas kollektion ingick i konceptet ENCOUNTER Nº 1, en serie oväntade designermöten som utspelar sig på NK. Hennes kollektion består av olika texturer och kopparaccessoarer och har hittat sin inspiration i hur människor tolkar upplevelser olika beroende på tidigare erfarenheter.

Erik har velat fånga och presentera ett nytt, manligt ideal. Silhuett och attityd har förändrats i plagg hämtade från den klassiska herrgarderoben genom tillskärningstekniker lånade från dammodet. Kollektion ingick i konceptet CHAPTERS BY NK, som utgår från olika karaktärer som får en egen roll i den övergripande historien om CHAPTERS BY NK.

Kategorier: Mode, Tävling, NK Collection

Aktuellt