Kalender
Övriga utbildningar

beckmans-akademi-logo.png

Mer information om utbildningarna på Beckmans Designhögskola. Läs mer

beckmans-akademi-logo.png

Mer information om utbildningarna på Beckmans Akademi. Läs mer

Beckmans Intranät

Logga in

Pall av Carl Samuelsson.

Kvällsskolan Form

Formkursen är inriktad på formgivning. I fokus står tredimensionell form i egenskap av produkter, objekt och rum.

Ansök här

Ansökan till Beckmans Designhögskola och till Beckmans Kvällsskola äger rum en gång per år. Nästa ansökningstillfälle gäller läsåret 2013/2014. Läs mer

Kvällsskolan Form

Klasslärare kvällsskolan Form
Linus Berglund

Silva Malmsten


» Elevernas portfolios

Utbildningen är en grundläggande designutbildning och berör produkt- och möbelformgivning, inredning samt ger viss konstnärlig grund. Undervisningen leds av yrkesverksamma formgivare, inredare och konstnärer, bland dem Matti Klenell, Anna Holmqvist, Anna Irinarchos, arkitekten Buster Dehlin och konstnären Markus Degerman.

Kursens huvudämne är design, där möbeldesign, produktformgivning, inredning, materialkunskap, ritteknik och ljus ingår som delmoment. Teoretiska och praktiska övningar ger eleven en möjlighet att ge sig in i formgivningens värld där kompositioner i både två och tre dimensioner undersöks. Ämnet ska inspirera, utveckla och stärka elevens känsla för form och eget uttryck samt uppmuntra till diskussion kring formgivning och design. Övningar i grundläggande rit- och skissteknik, en orientering i olika material och dess egenskaper, färglära och designhistoria ingår också inom ramen för detta ämne. Därutöver ingår ämnena kroki, teckning/måleri och skulptur i kursen. Till sist läggs också ett antal lärarledda timmar på framtagning och presentation av en portfolio som är den handling som nästan enbart används som merithandling inom designbranschen.