Hacienda

 

Hacienda

 

English version below

 

Under sommaren 2013 gjorde jag ett projekt där jag ville fördjupa mig i programmet Rhino och träna mitt rumsliga tänkande. Så jag ritade en fjällstuga som kom att bli mer av ett hus när projektet var klart. All interiörär ritad speciellt för huset med inspiration från plockepinn, lekfullhet och primärfärgerna.

 

Huset består av två våningar plus ett tak som nås från en ramp som vintertid kan fungera som rutschkana. På bottenvåningen finns ett garage som nås antingen via carporten eller dörren bredvid samt via vardagsrummet. Entrédörren leder till en långsmal hall, som går över till ett kök, som sitter ihop med vardagsrummet där matplatsen och kaminen finns. I vardagsrummet finns ett enormt fönster som fortsätter upp till övervåningen, i fönstret finns en dörr som leder till uteplatsen. Bortanför vardagsrummet finns en kortare korridor med ett mindre gästrum på ena sidan och ett badrum med tvättmaskin på andra sidan.

Från vardagsrummet går en lekfull trappa i björk med handtag där det ena handtaget inte är det andra likt. På övervåningen finns en walk in closet och ett badrum med bubbelpool på vänster sida och på andra sidan finns ett sovrum med en dubbelsäng. Ovanför vardagsrummet där det stora fönstret sticker upp finns loungen med en kamin, fåtöljer, dagbädd och en barhörna. Bortanför loungen finns ett arbetsrum med två bockbord och på andra sidan ett större sovrum.

 

Husets stomme är gjord av betong som är lämnad obehandlad på såväl insida som utsida. Utanpå betongen sitter en slöja av ribbor i björk som följsamt fungerar som räcke och dekor längs rampens kanter.

 

 

I did a project in the summer of 2013 where I wanted to dig deeper into Rhino software and challenge my spatial thinking. So I drew a mountain cabin, which ended up more as a house towards the end of the project. All the interiors are specially designed for this house with inspiration from Mikado, playfulness and prime colours.

 

The house consists of two floors and a roof which is accessable from a ramp that in wintertime can be used as a slide. At ground level there is a garage which can be accessed either from the carport, a door or via the livingroom. The entrance leads to an hallway followed by a kitchen, which in turn is connected to the living room where the dinnertable and the fireplace relies. In the living room there is a large window which extends to the next floor, in the window there is a door leading to the patio. Next to the livingroom there is a smaller guestroom and on the other side a bathroom with a washing machine.

From the livingroom there is a playful stairway with birch handles where each handle differs from the next one. On the second floor there is a walk-in closet and a bathroom with a jacuzzi on the left side, on the right there is a bedroom with a double bed. The lounge is above the livingroom where the top of the large window can be found as well as another fireplace, lounge chairs, a day bed and a bar corner. Right next to the lounge is a studio with two trestle tables and on the other side there is a larger bedroom.

 

The core structure is made out of concrete which is left untreated on the inside aswell as the outside. The concrete walls are clad with beams of birch which work as both handles and decor along the sides of the ramp and the rest of the building.