Den tidigare Beckmansstudenten Alexander Krantz visade förra veckan sin kollektion från MA Fashion på Central Saint Martins för internationell press på London Fashion Week.">

Tidigare Beckmansstudent visade på London Fashion Week

Den tidigare Beckmansstudenten Alexander Krantz visade förra veckan sin kollektion från MA Fashion på Central Saint Martins för internationell press på London Fashion Week.

MA Fashion på CSM är den enda modeutbildning som visar på London Fashion Week (LFW). Men det är inte hela klassen som får visa, utan endast ett fåtal masterstudenter väljs ut. En av dessa var i år Alexander Krantz. Han gick ut Beckmans 2011 och har därefter läst MA Fashion på Central Saint Martins i London och med inriktning ”Womenswear”.

—Att visa min kollektion på LFW innebär att den kommer granskas på en ny nivå. Den kommer visas i samma kontext som etablerade varumärken, och eftersom modesystemet fortfarande är så fokuserat på modeveckor, kommer jag få uppmärksamhet av en internationell publik. Jag får möjlighet att nå folk som förstår vem jag är, berättade Alexander för The Guardian förra veckan.

Läs mer av intervjun i The Guardian här

Se hela kollektionen på Now Fashion

Nyheter

Visa mer