Lärarutbyte med UDEM i Mexico

Enrico Gualersi är ny vikarierande lektor på Formprogrammet. Han kommer närmast från designskolan UDEM i Monterrey, Mexico, där Janne Loftén, lektor på Formprogram, är på lärarutbyte.

Enrico Gualersi är industridesigner och konstnär, och undervisar nu i produktdesign och skissteknik på Formprogrammet. Enrico är utbildad i industridesign på Konstfack och har en MA i transportdesign från Royal College of Art i London. De senaste åtta åren har han arbetat med att bygga upp transportdesignutbildningen på UDEM i Monterrey samt undervisa där.

—Jag är framförallt formgivare med ett stort intresse för det sociala och teknologiska inom design, hur teknikutvecklingen påverkar oss, samhället och världen. Men jag tycker också att det väldigt roligt att arbeta med framtidsvisionen om vad design ska vara, vilket är en stor del av vad högskoleutbildning i design handlar om, säger Enrico.

Förutom att undervisa här på Beckmans håller Enrico just nu på att sätta upp ett 3D-labb på skolan. 

Janne Loftén ska i sin tur undervisa i designmetodik och formlära samt i inredningsarkitektur i trä samt träkunskap på UDEM.

—Det ska bli spännande att arbeta i en annan kultur och att samarbeta med andra program som Arkitektur. Skolan har också enorma resurser, ett helt rum med 3D-skrivare och laserskärare. Sen ska det förstås bli trevligt med värme! säger Janne.

Nyheter

Visa mer