I maj visade Amanda Blom sin examenskollektion från Beckmans, en kollektion som hyllats för sina hantverksdetaljer. Den höga kvaliteten i kollektionen ledde till sex månaders betald praktik på Dior i Paris.">

Från Beckmans till Dior i Paris

I maj visade Amanda Blom sin examenskollektion från Beckmans, en kollektion som hyllats för sina hantverksdetaljer. Den höga kvaliteten i kollektionen ledde till sex månaders betald praktik på Dior i Paris.

Bakom kulisserna på Paris modevecka

–Jag gör praktik på Womenswear Dior Couture där man jobbar med både ready-to-wear och couture, berättar Amanda som under sin praktikperiod även hunnit uppleva Dior bakom kulisserna under Paris modevecka i september.  

­–Min upplevelse av Paris modevecka är delad. Å ena sidan är det extremt intensivt dagarna innan visning men samtidigt är det så pass många som är involverade att arbetet underlättas i jämförelse med mina tidigare erfarenheter, säger hon och berättar att det hon framförallt har med sig från Beckmans är förmågan att strukturera arbetet.

–Vad jag har haft med mig från Beckmans och som även har varit väldigt viktigt här på Dior är kunskapen om hur man utnyttjar de tillgängliga resurserna till fullo. Samt hur man lägger upp sitt arbete så att blir så effektivt som möjligt.

Ytterligare en Beckmansstudent till Dior

Amanda fortsätter sin praktik till och med mars. I januari får hon sällskap av en annan Beckmansstudent, Sofia Hildebrand som går sista året på Modeprogrammet, och som under vårterminen kommer göra 6 månaders praktik på Dior.

Nyheter

Visa mer