Malin Berglund och Anna Sjöberg Wernerson, som båda nu examineras från Formprogrammet, har fått två eftertraktade praktikplatser på arkitektur- och designstudion Snøhetta.">

Formstudenter till Snøhetta

Malin Berglund och Anna Sjöberg Wernerson, som båda nu examineras från Formprogrammet, har fått två eftertraktade praktikplatser på arkitektur- och designstudion Snøhetta.

–Att jobba på Snøhetta är en dröm jag haft långt innan jag började på Beckmans, berättar Anna. Jag tilltalas verkligen av deras sätt att jobba, de jobbar väldigt interdisciplinärt, nära kunden och gör många workshops på plats. Dessutom jobbar de mycket tredimensionellt, inte mest i dator som en del arkitektkontor.

Snøhetta är en prisbelönt arkitektur- och designstudio som står bakom flera uppmärksammade projekt, bland dem det nya operahuset i Oslo och biblioteket i Alexandria. Idag har de kontor i New York, San Fransisco, Innsbruck, Adelaide, Oslo och ett nyöppnat kontor i Stockholm. Anna och Malin börjar sin praktik på kontoret i Stockholm i mitten av juni och i augusti flyttar de till Snøhettas kontor i Oslo.

Sökte praktik som ett team

De sökte praktik som ett team eftersom de redan innan bestämt att de vill jobba tillsammans när de går ut från Beckmans.

–Vi kompletterar varandra väldigt bra och började jobba ihop under IKEA-projektet som visades på Stockholm Furniture Fair i februari, berättar Malin. Under hela utbildningen på skolan uppmuntras man att jobba ihop med andra och det är mycket av vad Beckmans står för. Man kommer längre i diskussioner, man delar på uppgifterna och man når ett bättre resultat när man jobbar tillsammans med andra, fortsätter hon.

Verkliga uppdrag från start

På praktiken kommer de att jobba med riktiga uppdrag, bland annat kommer de att utveckla bestickföretaget Skaugums sortiment.

–I Oslo har Snøhetta en drömverkstad som vi får tillgång till när vi ska utveckla produkterna. I verkstaden finns t ex robotar och gigantiska 3D-skrivare, så det känns som en enorm förmån att få möjlighet att jobba i en sådan verkstad. Vi ser verkligen fram emot det här eftersom det kommer vara otroligt lärorikt och dessutom väldigt lyxigt att få jobba med sin bästa kompis! säger Malin.

Nyheter

Visa mer