Sex av Nordens mest välkända modemärken möter nästa generations modeskapare i Beckmans Designhögskolas visning Fashion Collaboration 2017 som hålls under Fashion Week Stockholm.">

Fashion Collaboration 2017 - Beckmans samarbetar med nordiska modemärken

Sex av Nordens mest välkända modemärken möter nästa generations modeskapare i Beckmans Designhögskolas visning Fashion Collaboration 2017 som hålls under Fashion Week Stockholm.

PRESSBILDER

Tidigare år har Beckmans sistaårsstudenter på modeprogrammet samarbetat med svenska modemärken såsom Acne, Back, House of Dagmar och Filippa K. I år har projektet utvidgats till nordiska designers - danska 2NDDAY och finska Marimekko, förutom de svenska modemärkena Hope, Oscar Jacobson, Whyred och Örjan Andersson.

Modevisning på Berns, stora salongen, 31 januari

Dessa sex framgångsrika aktörer har frikostigt delat med sig av tankar och tekniker till studenterna på modeprogrammet. Studenterna har vidareutvecklat dessa och tillfört sitt eget kreativa universum. Resultatet är tolv personliga modekollektioner som skapats utifrån respektive varumärke och som presenteras på en visning den 31 januari kl 14.00 på Berns.

–Att självständigt skapa en ny modepropå för kommande höst och vinter, och att få möta en samlad modepublik, är en viktig förberedelse för examen i modedesign, förklarar Göran Sundberg som är lektor på modeprogrammet.

Modekommunikation av studenter i visuell kommunikation

Studenterna på programmet visuell kommunikation har tagit fram övergripande grafisk kommunikation för visningen. Kollektionskoncepten är också utgångspunkt för modebilder och film som visas på en egen hemsida och på en utställning i samband med visningen.

– Samarbeten mellan mode och visuell kommunikation har funnits med genom Beckmans historia och berikar båda programmen. Årets projekt präglas av idéer om hur modekommunikation kan påverka såväl som tolka sin samtid. Studenterna har utforskat vad modebild kan vara utifrån nya tekniska och konstnärliga förutsättningar, säger Stefania Malmsten, lektor på programmet visuell kommunikation.

Sponsored Links : Walmart Flyer, Safeway Flyer, Sobeys Flyer, Kaufland Prospekt, M&M Food Market Flyer

Nyheter

Visa mer