Designseminarium på Beckmans Designhögskola

”If Willy Wonka Was a Designer” — designseminarium om hyperintelligenta robotar, spekulativ design, rymdutforskning och icke-kommersiella objekt, för alla designstudenter i Stockholm.

Internationella gäster

Lyssna till tre högintressanta internationella gäster: Nelly Ben Hayoun, James Auger och Ela Celary. Nelly Ben Hayon utsågs 2013 av Icon Magazine till en av 50 internationella designers som formar vår framtid. Hon arbetar ihop med NASA och är Creative Director på Wetransfer. James Auger är tidigare lektor vid Royal College of Art i London och designforskare som undersöker innovativa teknikers och produkters påverkan både socialt och kulturellt och driver den spekulativa designstudion Auger-Loizeau. Ela Celary är experimentell mediadesigner som söker efter mänskliga känslor inom artificiell intelligens. 

Samarbete med Nationalmuseum

Seminariet arrangeras i samarbete med Nationalmuseum och utställningen Hemma i Framtiden - en utställning där formgivare från hela världen spekulerar i hur våra hem kan se ut och fungera inom en inte alltför avlägsen framtid. Kommer vi att generera egen energi, odla nya organ hemma som förvaras i kylskåpet eller kanske till och med ha en lägenhet på en annan planet?

Seminariet modereras av Lisanne Fransen, curator för utställningen Hemma i Framtiden.

Välkommen!

Anmälan

Tid: 27 oktober kl 16.00-19.30

Plats: Aulan, Beckmans Designhögskola
SEMINARIET ÄR FULLBOKAT!

Program

16.00 – 16.15 Introduktion Lisanne Fransen

16.30 – 17.15 Nelly Ben Hayoun

17.30 – 18.15 Ela Celary

18.30 – 19.15 James Auger

19.15 – 19.30 Slutord Lisanne Fransen

Nyheter

Visa mer