Lektor i visuell kommunikation - förlängd ansökningstid!

Vill du vara med och utveckla Beckmans? Nu söker vi en lektor i visuell kommunikation på 50% av heltid. Sök senast 20 augusti.

Om Beckmans

Beckmans Designhögskola är en av världens minsta konstnärliga högskolor med 123 studenter och 30 anställda. Utöver dessa anlitar vi en rad gästlärare och samarbetar ofta nära branscher och människor vi delar intressen med. Idag driver vi tre konstnärliga kandidatprogram (180 hp) inom Visuell kommunikation, Mode och Form. Beckmans Designhögskola är en enskild utbildningsanordnare och har sina lokaler på Brahegatan 10 i Stockholm.

Om tjänsten

Beckmans befinner sig i en utvecklingsfas där ny kunskap, perspektiv på mångfald, jämlikhet och hållbarhet genomsyrar frågor som direkt kopplas till grafisk form och visuell kommunikation. Vårt mål är att vara en relevant plats för ämnesutveckling inom våra fält, en intressant samarbetspartner och att utbilda studenter med stark individuell kreativ och konstnärlig förmåga – från idé och koncept till färdig lösning. Vi tror därför att du har god förmåga att stimulera studenternas individuella utveckling utifrån deras intressen och mål samtidigt som du engagerar dig i högskolans krav och utmaningar och driver din ämnesutveckling.

Din hemvist på Beckmans Designhögskola blir avdelningen Visuell Kommunikation, men du kommer även samverka med övriga kollegor inom både stödverksamhet och kärnverksamhet på skolan. På Beckmans betonas kollegiala samarbeten och ämnesutvecklings. En lektors uppgifter fördelas mellan undervisning, ämnesutveckling och gemensamt högskolearbete.

Kvalifikationer

Du som söker:

  • Har framstående praktik inom visuell kommunikation
  • Är väl förtrogen med samtida grafisk form och visuell kommunikation både nationellt och internationellt
  • Är intresserad av att utveckla ämnet grafisk form och visuell kommunikation samt bedriva pedagogiskt utvecklingsarbete
  • Har mycket god förmåga att samarbeta, är flexibel och har god förmåga att utföra administrativa sysslor
  • Har ett stort intresse och förståelse för högskolans uppdrag och ansvar

Vi ser gärna att du som söker har arbetat med både små uppdrag och storskaliga uppdrag för kommersiella kunder. Erfarenhet av egeninitierade projekt är meriterande men inget krav.

Du får gärna ha intresse för konstnärlig forskning. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Skicka in din ansökan

Du som vill söka sänder din ansökan till tf Programansvarig  Samira Bouabana senast den 20 augusti 2017. Ansökan ska innehålla relevant dokumentation som stödjer din ansökan samt ett personlig brev som redogör för din syn på arbetet som lektor och en ämnesutveckling som intresserad dig. En tjänsteförslagsnämnd kommer att kalla till intervjuer och provföreläsningar. Tillträde enligt överenskommelse.

Nyheter

Visa mer