Sök


MyNewsdesk

Mynewsdesk170.jpg

Kalender

1 September
Terminsstart, upprop i aulan kl 10.00

1 September-18 January
HT 2014

20-21 September
Lånegarderoben på Beckmans

3 December-31 March
Fashion Innovation i samarbete med Nobelmuseum

19 January- 7 June
VT 2015

 


Beckmans nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på Beckmans nyhetsbrev.

Beckmans intranät

Logga in

Design & development

by AGoodID

Ann Walls Designstipendium till Beckmansstudenter

3 Sep, 2010

I år är Emilie Steele och Klara Sjons Nilsson från Modes avgångsklass 2010, två av de sex utvalda stipendiaterna till Ann Walls Designstipendium.

Ann Walls Designstipendium instiftades 1999 för att premiera unga begåvade formgivare och för att bidra till en fördjupad syn på formgivningens roll i samhället. Emilie och Klara har bidragit med sina examenskollektioner. Maria Ben Saad, lektor i modekommunikation, beskriver dem så här:

Vad händer när vi möter och tolkar tredimensionella objekt via tvådimensionella medier som bild och film? Klara Sjons Nilsson har i sin kollektion Ways of Seeing skapat ett skulpturalt estetiskt uttryck baserat på fria översättningar av fotograferade plagg.

Emelie Steele har gjort en kollektion, The Only Way to Fly is to Die, som med starkt fokus på modets hantverksmässiga aspekter närmar sig couturens uttryck i form av handmålade mönster, draperade former, olika materialexperiment. Temat är pånyttfödelse, där fågeln fått en särskild symbolisk betydelse.

Stipendiet delas ut på Svenskt Tenn den 8 september. I samband med det tar Kerstin Wickman tillsammans med stipendiaterna pulsen på mode av idag i ett samtal om Mötet mellan mode, konst och design. Medverkar gör även Maria Ben Saad, Beckmans Designhögskola och Nhu Duong, modedesigner och före detta Beckmansstudent, vars smycken nu också har premiär på Svenskt Tenn.

Utställningen pågår till den 22 september.

Aktuellt
Nyhetsarkivet